Tmavé maso z tuňáka v rostlinném oleji 120 g - Aveiro

Tmavé maso z tuňáka v rostlinném oleji 120 g - Aveiro

Tmavé maso z tuňáka v rostlinném oleji 120 g - Aveiro

53 Kč s DPH

46,10 Kč

60 Kč s DPH Sleva 11.6%

Skladové číslo: PT/92131211

Dostupnost: Skladem

Výrobce: Aveiro

Tmavé maso z tuňáka v rostlinném oleji 120 g

Aveiro Tmavé maso z tuňáka v rostlinném oleji 120g

Kousky tmavého masa, které má tu nejsilnější chuť ze všech částí tuňáka pruhovaného, naložené v rostlinném oleji. Přestože jde o netradiční tmavou barvu masa, patří dnes mezi nejvyhledávanější pochoutky.



Maso, stejně jako u všech našich tuňákových konzerv, pochází z tuňáka pruhovaného. Tento druh tuňáka obsahuje mnohem méně rtuti a stává se tak zdravějším pro lidský organismus. Jde o část tuňáka s tmavým masem, které vyniká výraznou rybí chutí a patří mezi nejvyhledávanější ryby. Ne náhodou se tuňákovi přezdívá „mořská kráva“. Díky tomu, že toto maso nikdy nepáchne rybinou, pochutnají si na něm i ti z vás, kteří nemají rádi ryby. Dejte mu šanci a vychutnejte si opravdovou delikatesu.

Složení:
Složení: Tmavé maso z tuňáka pruhovaného, rostlinný olej, sůl

Země původu: Portugalsko



Ne všechny ryby je zdravé jíst často, pozor na rtuť v levných rybách!



Díky absenci moře nebyli Češi nikdy zvyklí často jíst ryby a jiné mořské plody. V posledních letech ovšem nastává velký boom v konzumaci ryb a ustálil se všeobecný názor, že čím více jíme ryb, tím zdravější budeme. Jinak jistě správný požadavek odborníků na zdravou výživu, aby lidé jedli co nejvíce ryb, vypadá jinak, uvědomíme-li si, že konzumací této potravy do těla dostáváme značné množství rtuti. Ryby a především ty mořské jsou dokonce nejvýznamnějším zdrojem tohoto jedovatého kovu pro lidský organismus.



Za rtuť v rybách si můžeme sami



Mořské ryby totiž koncentrují ve svých tkáních rtuť, kterou lidstvo ve velkém vypouští do oceánů. Podle výzkumů amerických vědců z Connecticutské univerzity v Grotonu se ovšem problém rtuti v rybím mase, netýká jen ryb mořských. V celosvětovém měřítku se drtivá většina rtuti dostává do moře z ovzduší. Řeky, podzemní voda, usazeniny nebo dokonce i horské prameny, proto rtuť obsahují také. Organické sloučeniny rtuti tak obsahují i ryby žijící ve vnitrozemských vodách. Američtí výzkumníci připomínají, že musíme počítat s tím, že rtuť zůstane v prostředí celé desetiletí poté, co omezíme její zdroje. V Evropě a Americe k významnému omezení emisí rtuti již došlo, na druhou stranu toto omezení vyrovnává průmyslový boom ve Východní Asii.



Jezte kvalitní ryby



Skutečnost, že ryby zůstávají největším zdrojem rtuti, pochopitelně neznamená, že bychom měli na tuto jinak bezesporu podstatnou součást lidské stravy zanevřít. Odborníci spotřebitelům doporučují, aby si pečlivě vybrali jaké ryby konzumovat. Nedoporučují těhotným ženám, kojícím ženám a malým dětem konzumovat maso žraloků, štik, candátů, mečounů a velkých makrel královských. U konzervovaných ryb jako je tuňák či sardinky je důležité jaký druh si vyberete. U oblíbeného tuňáka pozor na tuňáka žlutoploutvého, který obsahuje velké množství rtuti. Naopak se doporučuje konzumace kvalitnějšího tuňáka pruhovaného

Pavel Trampota - PT Servis

Tento výrobek Vám nabízí firma Pavel Trampota - PT Servis

Tato stránka používá cookies. Vice info

Přihlášení