Tuňákové filety s jablky rajčetem a piri 120g - Aveiro

Tuňákové filety s jablky rajčetem a piri 120g - Aveiro

Tuňákové filety s jablky rajčetem a piri 120g - Aveiro

56 Kč s DPH

48,70 Kč

62 Kč s DPH Sleva 9.7%

Skladové číslo: PT/92131214

Dostupnost: Skladem

Výrobce: Aveiro

Tuňákové filety s jablky rajčetem a piri piri papričkou 120g

Aveiro FILETY z tuňáka v olivovém oleji s jablky, sušeným rajčetem a piri piri papričkou 120g

Ručně zpracovávané filety z tuňáka pruhovaného v olivovém oleji, obohacené o kousky jablka, sušených rajčat a celou piri-piri papričku, která přidává příjemně ostrou chuť.



Maso, stejně jako u všech našich tuňákových konzerv, pochází z tuňáka pruhovaného. Tento druh tuňáka obsahuje mnohem méně rtuti a stává se tak zdravějším pro lidský organismus. Jablka a sušená rajčata přidávají filetu příjemně jemnou chuť, která je mistrně vyvážena pálivou piri-piri papričkou. Tuto kombinaci ještě umocňuje typická vůně a chuť olivového oleje. Vysoké oblibě se jistě budou těšit u milovníků jemných i ostřejších příchutí.

Složení:
Složení: Tuňák pruhovaný, olivový olej, extra panenský olivový olej, jablko, sušené rajče, piri piri paprička, sůl

Země původu: Portugalsko



Ne všechny ryby je zdravé jíst často, pozor na rtuť v levných rybách!



Díky absenci moře nebyli Češi nikdy zvyklí často jíst ryby a jiné mořské plody. V posledních letech ovšem nastává velký boom v konzumaci ryb a ustálil se všeobecný názor, že čím více jíme ryb, tím zdravější budeme. Jinak jistě správný požadavek odborníků na zdravou výživu, aby lidé jedli co nejvíce ryb, vypadá jinak, uvědomíme-li si, že konzumací této potravy do těla dostáváme značné množství rtuti. Ryby a především ty mořské jsou dokonce nejvýznamnějším zdrojem tohoto jedovatého kovu pro lidský organismus.



Za rtuť v rybách si můžeme sami



Mořské ryby totiž koncentrují ve svých tkáních rtuť, kterou lidstvo ve velkém vypouští do oceánů. Podle výzkumů amerických vědců z Connecticutské univerzity v Grotonu se ovšem problém rtuti v rybím mase, netýká jen ryb mořských. V celosvětovém měřítku se drtivá většina rtuti dostává do moře z ovzduší. Řeky, podzemní voda, usazeniny nebo dokonce i horské prameny, proto rtuť obsahují také. Organické sloučeniny rtuti tak obsahují i ryby žijící ve vnitrozemských vodách. Američtí výzkumníci připomínají, že musíme počítat s tím, že rtuť zůstane v prostředí celé desetiletí poté, co omezíme její zdroje. V Evropě a Americe k významnému omezení emisí rtuti již došlo, na druhou stranu toto omezení vyrovnává průmyslový boom ve Východní Asii.



Jezte kvalitní ryby



Skutečnost, že ryby zůstávají největším zdrojem rtuti, pochopitelně neznamená, že bychom měli na tuto jinak bezesporu podstatnou součást lidské stravy zanevřít. Odborníci spotřebitelům doporučují, aby si pečlivě vybrali jaké ryby konzumovat. Nedoporučují těhotným ženám, kojícím ženám a malým dětem konzumovat maso žraloků, štik, candátů, mečounů a velkých makrel královských. U konzervovaných ryb jako je tuňák či sardinky je důležité jaký druh si vyberete. U oblíbeného tuňáka pozor na tuňáka žlutoploutvého, který obsahuje velké množství rtuti. Naopak se doporučuje konzumace kvalitnějšího tuňáka pruhovaného

Pavel Trampota - PT Servis

Tento výrobek Vám nabízí firma Pavel Trampota - PT Servis

Tato stránka používá cookies. Vice info

Přihlášení